Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hälsingland live: Fira valborg med konsert – Grammisnominerade Lena Jonsson Trio går upp på scenen

 
Hälsingland live
Visa alla artiklar

På torsdagskvällen är det dags för gratiskonsert nummer två i ordningen i satsningen Hälsingland live. Den här gången är det riksspelmannen Lena Jonsson, från Bollnäs, som äntrar scenen med sitt band.

Förtydligande: Det är är en gammal artikel. Konserterna som länkas nedan var tillgängliga att se fram till och med den 14 juni 2020.

Prisbelönta och internationellt uppmärksammade Lena Jonsson Trio är det andra banden som går upp på Hälsingland lives scen.

Läs mer om Lena Jonsson här: Fortsätter att utmana sig själv – "2018 var året då allting lossnade för mig"

Bandets frontkvinna, Bollnäsfödda Lena Jonsson, blev riksspelman redan 2008 och har sedan dess blivit en erkänd spelare på både den inhemska och internationella folkmusikscenen. Förra året blev hon dessutom nominerad till en Grammis, för sin soloskiva Places.

Nedan kan du se konserten med start 19.30 (OBS: du kan behöva ladda om sidan i webbläsaren/appen för att få tillgång till konserten):

Här är alla artister och tiderna för konserterna:

Projektet Hälsingland live kommer med start tisdag den 28 april att sända sex digitala konserter med lokala artister. Konserterna har spelats in på Bollnäs kulturhus som liveuppträdanden – som sedan sänds gratis på webben.

Tisdag 28 april kl 19.30 - Östen med Resten.

Torsdag 30 april kl 19.30 - Lena Jonsson Trio.

Tisdag 5 maj kl 19.30 - Pär Engman.

Torsdag 7 maj kl 19.30 - Kristin West, Erik Rydvall och Ale Möller.

Tisdag 12 maj kl 19.30 - Anna Sahlene och Blues Transfusion.

Torsdag 14 maj kl 19.30 - Per Persson och Nya Packet.

Konserterna går även att se i repris en tid efter att de sänts.

Projektet Hälsingland Live arrangeras av Kulturenheten, Bollnäs kommun, med stöd av Bollnäs Bostäder, Bollnäs Energi, AEFAB, Ljusdalshem, Studieförbundet Bilda och Hälsinglands Sparbank, samt helahälsingland.se.