Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hälsingland får nytt förtroende

I höstas stod Ljusdal och Bollnäs värdar för en vänskapsturnering för P17-landslag.

Nu är det klart att Hälsingland får fortsatt förtroende för uppdraget.

Trots ruskväder blev det något av en lokal publiksuccé i Bollnäs och Ljusdal i höstas när det spelades P17-landskamper på Sävstaås och Älvvallen.

Detta i en vänskapsturnering där Sverige mötte Norge, Slovakien och Island.

Arrangörsföreningarna Ljusdals IF och Bollnäs GIF, som delade på värdskapet, fick beröm för goda insatser. Något som nu har lett till att Hälsingland får arrangera vänskapsturneringen även kommande höst.

– Upplägget blir som förra gången, spelarna kommer bo i Bollnäs, och det blir matcher där och i Ljusdal, säger Kenneth Carlsson, ordförande i Hälsinglands fotbollförbunds tävlingskommitté, som under dagarna deltagit vid Svenska fotbollförbundets evenemangskonferens i Örebro.

Det kan även bli en tredje ort som får hålla i en eller flera av matcherna i höst – Söderhamn.

– Jag ska förhandla med Söderhamn också, så får vi se, säger Kenneth Carlsson.

Det blir någon gång i mitten av september som turneringen hålls. En hektisk tid för de svenska landslagen.

– Det brukar vara många landskamper runt om i landet just under den tiden. Eftersom att vi i Hälsingland har visat att vi klarar av att hålla i ett sådant här arrangemang så kan förbundet (SvFF) lägga fokus på andra ställen, vi klarar oss till största delen själva här, säger Kenneth Carlsson.

Det är dock inte helt klart än vilka landslag som kommer delta.

– Det är troligt att det blir samma länder, alltså Sverige, Norge, Slovakien och Island. De två första är klara, men jag vet att det förts diskussioner med Polen och Rumänien också, säger Kennet Carlsson.

I turneringen i höstas förlorade Sverige sina tre matcher, medan Norge vann fyrnationsturneringen. Det svenska laget var då ett "B-landslag" – förstatruppen var den som senare gjorde succé i U17-VM i Förenade Arabemiraten och tog brons.