Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hälsingetidningar får ny chefredaktör

Under onsdagen informerades personal inom Hälsingetidningar om förändringar på vd-posten och vem som blir ny chefredaktör.

Gunilla Kindstrand efterträder Daniel Bertils på posten som chefredaktör och ansvarig utgivare för Hälsingetidningar, där Hudiksvalls Tidning, Söderhamns-Kuriren, Ljusdals-Posten, Ljusnan samt bland annat nyhetssajten Hela Hälsingland ingår. Gunilla Kindstrand jobbar idag som kulturredaktör för Gefle Dagblad och har tidigare arbetat bland annat på Arbetarbladet, som programledare på SVT samt med eget företag som föreläsare och författare.

- MittMedia‐koncernen är på väg in i ett dynamiskt och unikt förändringsarbete. Att i det läget få profilera Hälsinglands fyra starka lokaltidningar är en oemotståndlig utmaning, säger Gunilla Kindstrand.

Sigge Jungell kommer att lämna sina VD-poster inom Hälsingetidningar och Allehanda som en följd av aviserade förändringar inom organisationen.

Den 1 januari 2013 kommer Mittmedia att få en ny legal bolagsstruktur och en ny koncernledningsorganisation.

- I praktiken startar förändringen redan i höst. Vi går in i en ny budgetprocess och de nya lokala ledningsgrupperna måste komma igång snarast. Av den anledningen har Sigge Jungell och jag gemensamt beslutat att det smidigaste är att vi gör skiftet nu, säger Thomas Peterssohn, VD i Mittmedia.