Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hälsingestintan årets entreprenör

Kvinnan bakom Hälsingestintan och dess mobila slakteri har vunnit en ny titel.

Att hon skapat nya lösningar för bättre djuromsorg och godare kött med bland annat mobila slakterier är motiveringen till att Britt-Marie Stegs, som står bakom företaget Hälsingestintan, nu har vunnit titeln årets entreprenör.

– Det är så roligt att vår satsning har skapat så stor uppmärksamhet och att vi får sådan bekräftelse. Vägen hit har varit krokig men idag känns ett mobilt slakteri, som besparar djuren stressfulla transporter och möjliggör etiskt kött, så självklart, säger Britt-Marie Stegs i ett pressmeddelande.

Det är nu 15 år sedan Britt-Marie Stegs startade Hälsingestintan. Hon tyckte då att utbudet i butik var under all kritik.

Utmärkelsen delas ut av Stiftelsen Bolleks Kunskapsfond. Den ska främja forskning, utbildning och kunskapsöverföring till nya, små och medelstora företag.