Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hälsingesimmare samlade medaljer

Hälsinglands simtalanger lade beslag på flera medaljer i finalen i Vårsimiaden.
Framgångsrikast individuellt blev Elsa Bergh från Söderhamns SS med totalt fyra medaljer.

För två veckor sedan avgjordes kvaltävlingarna i Söderhamn, Strängnäs och Karlskoga. Det blev ett lyckat kval och flera simmare från Hälsingland i klasserna från 13 år och yngre tog sig vidare till finalen som avgjordes i Eskilstuna i helgen.

Söderhamns SS lagkappslag med Victoria Flyman, Tyra Persson, Lovis Jernberg och Elsa Bergh blev tvåa på 4x50 medley.

Clara Bergh tog guld på 50 fjäril och brons på 100 frisim.

Victoria Flyman satte personliga rekord på samtliga distanser och simmade hem ett silver på 100 bröst och två fjärdeplatser i 50 fjäril och 200 medley.

Fyra medaljer blev Elsa Berghs facit. Hon vann 100 bröst, silver på 200 medley och 100 ryggsim samt ett brons på 100 frisim. Lägg också till en fjärdeplats på 400 fritt samt en femteplats på 100 fjäril.

Hudiksvalls SS Tyra Strömbom samlade ihop två medaljer. Hon kom trea på 100 medley och 100 rygg. Det blev också en fjärdeplats på 100 meter bröstsim och femteplats på 100 frisim. Levante Papp blev femma på 50 bröstsim. Femma blev också Hudiksvalls lagkappslag med Tyra Strömbom, Amanda Jonasson, Agnes Jonasson och Nellie Demir på 4x50 frisim.

Martin Schön från Bollnäs SS blev fyra på 100 rygg, femma på 50 fjäril och sexa på 100 frisim.