Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hälsingeprojekt får miljoner

Region Gävleborg har fördelat ytterligare 25 miljoner kronor i statliga tillväxtmedel.

Annons

Efter en förstudie under hösten blev hälsingekommunerna överens om att samordna sina gymnasiala teknikutbildningar och skapa ett gemensamt Teknikcollege. En nationell organisation godkänner utbildningarna och sätter därmed en kvalitetsstämpel.

Nu finns 2,1 miljoner kronor till finansieringen av det treåriga projekt som ska se till att organisationen och utbildningarna klarar de uppställda kraven.

6,7 miljoner kronor går till två projekt knutna till Fiber Optic Valley och Acreo i Hudiksvall. Det handlar om andra etappen i pågående projekt som på olika sätt ska dra nytta av den tekniska utvecklingen inom fiberoptik.

Länsstyrelsen får 4,1 miljoner kronor för att genom information visa på sambandet mellan mångfald och tillväxt.

Institutet för Human Teknologi i Bollnäs utvecklar produkter som kan användas av funktionshindrade. Deras projekt Design för alla fick 1,5 miljoner kronor.

Movexum Företagsinkubator ska verka över hela länet för att stödja affärsutveckling och uppkomsten av idéer och nya företag. Movexum fick 2,7 miljoner kronor.

Gävle kommun, Future Position X – som utvecklar geografisk informationsteknik i Gävle samt Högskolan i Gävle fick också pengar.