Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hälsingepolitiker blir jämtlänning

Lennart Holmsten, 66 år, med partibeteckning S, säger upp sitt sista kvarvarande kommunala uppdrag i Nordanstig och blir jämtlänning.

– Kommunpolitiken blir genast lite tråkigare när Lennart sticker, säger centerkommunalrådet Stig Eng.

Annons

Det är kärleken till en ny kvinna som får honom att bryta upp från den norrhälsingska myllan.

– Jag har just flyttat till Åre kommun där min sambo Karin Ekblom bor. Hon är också nämndeman i hovrätten för Nedre Norrland, berättar Lennart Holmsten.

Han gör inget plötsligt avhopp från ledamotskapet i kommunrevisionen. Hans efterträdare som ordförande, Sverker Söderström, informerades tidigt i våras om de förestående planerna.

Listan på Lennart Holmstens politiska uppdrag är nästan ändlös. 1977 blev polisassistenten i Bergsjö styrelseledamot i Bergsjö socialdemokratiska förening. Sedan rullade det på med bland annat 14 år som kommunalråd och tre år i riksdagen.

Stig Eng uppskattar trivselspridaren på vänstersidan.

– Ett sammanträde med Lennart Holmsten närvarande blir aldrig trist. Han kan konsten att lätta upp stämningen med egenupplevda historier. Berättelserna serveras ibland i favoritrepris men med ny kryddsättning .

Kommunstyrelsens ordförande i dag, Monica Olsson lärde känna Holmsten i slutet av hans kommunalrådskarriär:

– Han är ingen gråsosse utan en färgklick.