Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hälsingepolitiker blir jämtlänning

Lennart Holmsten, 66 år, med partibeteckning S, säger upp sitt sista kvarvarande kommunala uppdrag i Nordanstig och blir jämtlänning.

– Kommunpolitiken blir genast lite tråkigare när Lennart sticker, säger centerkommunalrådet Stig Eng.

Annons

Det är kärleken till en ny kvinna som får honom att bryta upp från den norrhälsingska myllan.

– Jag har just flyttat till Åre kommun där min sambo Karin Ekblom bor. Hon är också nämndeman i hovrätten för Nedre Norrland, berättar Lennart Holmsten.

Han gör inget plötsligt avhopp från ledamotskapet i kommunrevisionen. Hans efterträdare som ordförande, Sverker Söderström, informerades tidigt i våras om de förestående planerna.

Listan på Lennart Holmstens politiska uppdrag är nästan ändlös. 1977 blev polisassistenten i Bergsjö styrelseledamot i Bergsjö socialdemokratiska förening. Sedan rullade det på med bland annat 14 år som kommunalråd och tre år i riksdagen.

Stig Eng uppskattar trivselspridaren på vänstersidan.

– Ett sammanträde med Lennart Holmsten närvarande blir aldrig trist. Han kan konsten att lätta upp stämningen med egenupplevda historier. Berättelserna serveras ibland i favoritrepris men med ny kryddsättning .

Kommunstyrelsens ordförande i dag, Monica Olsson lärde känna Holmsten i slutet av hans kommunalrådskarriär:

– Han är ingen gråsosse utan en färgklick.