Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hälsingeframgångar under årets Foto-SM

Olina Öhrn från Ljusdal vann guldmedalj i ungdomsklassen och Bollnäs Fotoklubb blev utsedd till näst bästa fotoklubb. Det var några av de glädjande resultaten när det under söndagen var dags för prisutdelningar vid Riksfototräffen i Bollnäs.

Totalt har det skickat in 3 174 foton till de sex olika klasserna i tävlingen. Och det gick riktigt bra för deltagarna från Hälsingland.

Förutom att Ljusdal tog hem både guld- och silvermedalj i ungdomsklassen (Olina Öhrn och Anna Tofilovski) så blev också Bollnäsfotografen Thomas Larsson belönad med en silvermedalj i klassen kollektion digital. Dessutom fick Andreas Eklind brons i klassen för bildspel.

Totalt blev åtta fotografer från Bollnäs Fotoklubb diplmerade, inräknat de som fick medalj. Och det var utöver detta ett flertal andra hälsingefotografer som blev diplomerade.

För arrangerande Bollnäs Fotoklubb var det många framgångar. När det sedan var dags att utse Sveriges bästa fotoklubb kom man också på silverplats.

– Det är ett riktigt bra resultat om man säger så, säger Bengt Moberg i klubben som också hade rollen som tävlingledare under helgen.

– Det var ju faktiskt hela 50 av de främsta klubbarna i landet som hade anmält sig till den tävlingen, avslutar Bengt Moberg.