Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hälsingefrakt polisanmäler

Ledningen för Hälsingefrakt AB polisanmäler en tidigare anställd för ekonomiska oegentligheter. Den anställde har utnyttjat företaget för att få egna fördelar, anser ledningen.

Vid ett styrelsemöte den 12 mars beslutade Hälsingefrakt AB:s styrelse att polisanmäla en tidigare medarbetare och anställd.

Polisanmälan handlar, såvitt framgår av ett färskt pressmeddelande, om att en anställd i chefsposition inom företaget låtit arbetsgivaren betala för hans privata konsumtion.

"Den anställde har under sin anställningstid grovt utnyttjat företagets resurser för egen ekonomisk vinning samt åsidosatt de attestregler som företagets styrelse beslutat om.", skriver vd Ove Boman i pressmeddelandet.

- De misstänkta oegentligheterna har inte pågått mer än något år. Det rör sig om stora belopp, men inte i miljonklassen, säger Hälsingefrakts styrelseordförande Berndt Magnusson.

Det är Ove Boman, vd sedan drygt ett år tillbaka, som plockat fram det material som utgör underlaget för polisanmälan.

- Det här är obehagligt för oss alla. Vi misstänker både stöld och bedrägerier, men har uttryckt oss försiktigt i pressmeddelandet eftersom det nu är andra som ska sköta utredningen, säger Boman som tidningen nådde då hans plan landade på Teneriffa.

• Vad var det som väckte dina misstankar?

- Som erfaren vd vet man när fakturor är "heta", svarar Ove Boman.

Hälsingefrakt förekom flitigt i spalterna för drygt tre år sedan då en tidigare vd anmält till Konkurrensverket att misstänkt kartellbildning förekom bland sju stora åkerier i länet, det vill säga att företagen på ett olagligt sätt delat upp marknaden mellan sig.

Den anmälan ledde inte till något. Den chef som var aktuell då har inget med den nu gjorda anmälan att göra, enligt Berndt Magnusson.

Hälsingefrakt AB ägs av ett hundratal åkeriföretag i länet och har kontor i Hudiksvall, Ljusdal, Bollnäs och Edsbyn. Företaget ombildades från ekonomisk förening till aktiebolag 1 januari 1998.