Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hälsingebandet drar på festival med sin första ep: "Som pärmos med hjortron och rökt abborre"

I våras släppte hälsingebandet Carbon Charlie sin första ep, Lost in time. I sommar spelar de på Karlslundsfestivalen. Vi ställde några frågor till sångerskan Sofia Westlin och Jenny Massana, bas och kör.

Berätta om bandet!

– Vi har funnits i ungefär två år, men samlade ihop våra krafter inför en spelning förra året. Vi (Jenny och Sofia) hade ett gäng låtar och ville slå våra kloka musikhuvuden ihop och Henrik, Christian och Svante var inte sena att hoppa på tåget. Vi har känt varandra sedan gymnasiet, Henrik och Svante är barndomsvänner och Christian halkade bara in på ett bananskal.  Men vi alla fem träffades en midsommarafton hos Kol-Kalle för fem år sedan.

Kan ni beskriva soundet?

– Det är väl poplåtar med en rocktouch eller som Kol-Kalle skulle ha beskrivit det – som pärmos med hjortron och rökt abborre.

Vem gör vad?

– Det är vi tillsammans med Kol-Kalle som kommer med låtidéerna och sedan sätter vi ihop och arrangerar i replokalen tillsammans med resten av bandet. 

Vad har ni för mål med bandet?

– Det finns egentligen inget direkt mål, utan det handlar mer om att bara få ut det vi har i skallen och göra musik av det. Ingen prestige, utan bara ha kul tillsammans.

Ska ni ut och göra spelningar?

– Ja, det ska vi! Härnäst är det Karlslundsfestivalen och eventuellt åker vi en sväng till Umeå och spelar i sommar uppe hos Kol-Kalles faster.

Vad har ni för musikaliska förebilder?

– Det är väldigt olika, men självklart vi har fått stor inspiration av Kol-Kalles hits. Annars så har vi nog lyssnat på allt mellan himmel och jord. 

Drömspelning?

– Vi är så nöjda med att få spela på hemmaplan, så Karlslundsfestivalen blir kalas för oss. 

Vad fick ni namnet Carbon Charlie från?

– Det var Kol-Kalle som ville att vi skulle döpa bandet efter honom och det kändes självklart helt rätt för oss. 

Vad vill ni förmedla med er musik?

– Vi vill bara spela och ha kul.

Bästa musikminnet?

– Vårt gemensamma bästa minne är från i somras från en spelning på Sörmjöle Havsbad när Kol-Kalle hamnade i ett närmast euforiskt tillstånd och sprang naken ut i havet mitt under Henkes eldiga solo.