Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hälsingebal på herrgården

/

Många är de studenter som firat sin studentbal på Kilafors herrgård. På måndagskvällen var det avgångseleverna på Hälsingegymnasiet i Bollnäs som förde traditionen vidare.

Annons

Kortegen med eleganta fordon ringlade in genom grindarna och släppte av de galanta ungdomarna framför entrén. Som sig bör varvades veteranbilar med modernare lyxbilar. Där var röda mattan utrullad och uppe på trappan hälsade värdparet bestående av rektorn Roger Wallgren och Lilian Wallgren de uppklädda gästerna välkomna.

Efter entrén väntade välkomstdrink och traditionellt mingel i herrgårdsparken ner mot Bergviken. Där kunde man också se de elever som anlände sist förtöja vid bryggan med en kyrkbåt.

Det var tre avgångsklasser med drygt 60 elever som firade. Hälsingegymnasiets studenter har i och för sig inte sin avslutning förrän på onsdag men nog var det här ändå lite som sista natten med gänget.

- Det känns bra, samtidigt som det också känns lite sorgligt, menade Elias Rens som minglade i parken tillsammans med Filip Lindh. Men jag har ju pendlat varje dag från Edsbyn och det ska det verkligen bli skönt att slippa.

Solen sken på studenterna som klätt upp sig i balklänningar och frackar. Lika mycket sken alla stolta föräldrar som fanns på plats för att föreviga den stora stunden.

Men efter en stunds fotografering och mingel fick släkt och vänner ge sig iväg. Kvar blev bara studenter och personal från skolan. Det här var ju ändå deras kväll!

Annons