Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hälsingeakvareller på Växbo kvarn

Konstnären och akvarellmålaren Kenth Olsson ställer ut sina akvareller med hälsingemotiv. Han fascinerades av landskapet för flera år sedan då han passerade på väg upp till fjällen.

– Det är så fantastiskt vackert! Det finns en sådan variation i landskapet med höjder, slätter och öppningar. Jag tycker att Hälsingland har något speciellt jämfört med resten av Sverige.

Utställningen på Mälteriet i Växbo kvarn pågår juli och augusti ut. Förutom landskapet är det nog husen i Hälsingland som fascinerar Kenth Olsson mest. Hälsingegårdarna i all ära, tycker han, men det finns också så många andra vackra hus i landskapet.

– Jag tycker husen samspelar med naturen här på ett genuint sätt, säger han. Det finns många spännande husgrupper med blandning av små och stora byggnader där ljuset kommer in vackert från olika håll.

Kenth Olsson är bosatt i Stockholm och firar somrarna i Älvkarleby. Han har målat motiv från hela Sverige, men tycker att Hälsingland är extra vackert och vill gärna fortsätta att måla hälsingemotiv.