Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hälsinge Takspånhar fått ny ägare

Hälsinge Takspån AB i Bofara har ny ägare.
Olle Lund och Ola Persson, som ägt och drivit företaget sedan 1985, har sålt till Björn Klaesson, Bollnäs. Han kommer närmast från Allmogefönster i Edsbyn.

Hälsinge Takspån startades i slutet på 60-talet av byggmästaren Olle Källström i Kilafors. Källströms son Charlie tog senare över och efter att han i början på 80-talet omkommit i en mc-olycka vid Norrlandsporten gick företaget vidare till hans systrar.

För Olle Lund har åren vid Hälsinge Takspån varit de roligaste han varit med om och att han vid 60 års ålder skulle sälja fanns inte på kartan så sent som för ett par år sedan.

Men livet kan förändras när man minst anar det. Förra året drabbades Olle Lund av sjukdom, han fick tid att fundera och tankarna om att det kanske fanns annat här i livet att ägna sig åt började dyka upp allt oftare.

Nu är Olle Lund frisk igen. Hälsan fick han tillbaka, men inte den där riktiga gnistan för jobbet. Därför försäljningen.

I framtiden träffas Olle Lund säkrats vid någon golfbana.

Ola Persson, Lunds kompanjon i 26 år, har under senare år inte haft någon aktiv roll i Hälsinge Takspån. Persson har i stället lagt krutet på jobbet som platschef vid Svenska Fönster i Lingbo, något han även i fortsättningen tänker göra.