Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hälsinge Knäcke AB i konkurs

Hälsinge Knäcke AB, med säte i Arbrå, har försatts i konkurs. Just nu ligger verksamheten nere, inget bröd bakas ungnarna på orten.

Hälsinge Knäcke AB ägs av Gösta Lindberg, som vid dags dato också är den ende anställde i bageriet.

Bageriet flyttade år 2000 från Iste till Trädgårdsgatan i Arbrå. Det anrika och populära tunnbrödet, gråbröd, har bakats på mycket gammalt recept, med anor från 1800-talet och Gösta Lindbergs mormors mor.

i november 2007 exploderade en av bakmaskinerna och bageriet tvingades lägga ner i flera månader. Samtidigt blev fem anställda uppsagda.

En ny bakmaskin i miljonklassen installerades i februari och lokalerna byggdes ut och fräschades upp. Men det dröjde ytterligare några månader innan bakningen kunde sätta igång igen.

Konkursförvaltare, advokat Björn Myhrberg, har inte hunnit sätta sig in i alla detaljer kring konkursen än.

- Men vi kommer att försöka hitta en lösning så snart som möjligt. Vi hoppas naturligtvis att det ska kunna bli en fortsättning och att brödet ska börja bakas igen. Just nu ligger bakningen helt nere.

- Problemet är att brödet måste säljas i stora volymer och att marknaden i Hälsingland inte räcker till.