Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hälsingar på start när rally-SM drar vidare

I SM-premiären i Sandviken vann SMK Hälsinges Niklas Hägg och Ilsbos Patrik Flodin tog en fjärdeplats.
På fredag inleds nästa deltävling i Östersund Winter Rally.

SMK Hälsinges Niklas Hägg körde hem segern i den första SM-deltävlingen i Sandviken i början av februari. Tillsammans med Christer Carlsson, Katrineholm, kör han även andra deltävlingen i Östersund i helgen. Då finns chansen till andra raka segern i otrimmat fyrhjulsdrivet.

I trimmat tvåhjulsdrivet kör Patrik Flodin, Ilsbo, tillsammans med Göran Bergsten, Forshaga. Duon slutade på fjärdeplats i Vinterpokalen i Sandviken och de är sugna på en ny topplacering i Östersund Winter Rally.

– Jag ser verkligen fram emot helgen och lite rallysladdande. Hoppas bara att det inte kommer töa för mycket, så vi får fina vintervägar, säger Patrik Flodin.

Flodin/Bergsten får konkurrens i tävlingsklassen av Ljusdals Fredrik Persson som kör med Hälsinges Michael Lindh.

Fler Ljusdalsförare står på startlinjen i helgen. Patrik Åkerman, som kör med Hälsinges Lars Grip, hade några missar i Sandviken och slutade på åttonde plats i trimmat fyrhjulsdrivet och tolfte plats totalt. I helgen kör duon ihop igen.

Så gör även Ljusdalsduon Jocke Halvarsson och Annsofi Wikström i den otrimmat tvåhjulsdrivna klassen. De körde inte i premiären i Sandviken utan går först nu in i årets vinterdel av SM.

– Det ska bli väldigt roligt. Till Sandviken fick vi ihop allting för sent och det gick inte att efteranmäla sig. Men nu ska vi vara på banan, säger Jocke Halvarsson som annars har haft en strulig början på 2015.

– Det har varit mycket krångel, bland annat problem med bilen, säger han.

I den tvåhjulsdrivna klassen är bara sex förare anmälda. Men något resultatmål har inte Jocke Halvarsson och Annsofi Wikström.

– Vi kör mest för upplevelsen men visst ska vi göra vårt bästa. Det kan vara stor klasskillnad på bilarna men vintertid kan mycket hända, säger Halvarsson.

Huruvida det blir några fler SM-tävlingar i vinter för Ljusdalsduon är i dagsläget oklart.

– Vi tar en tävling i taget, så i dagsläget är det inte planerat att vi ska köra mer i SM. Men det hade naturligtvis varit kul, säger Jocke Halvarsson.

Hälsinges Pauline Bergqvist är kartläsare åt Sandvikens Evelina Olofsson i junior-SM tvåhjulsdrivna klassen i Östersund.

Totalt är 81 förare anmälda till rallyt. Tävlingen består av sju sträckor som tillsammans mäter 129,6 kilometer.