Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hälsingar i topp vid Fagersta GP: "Det gick jäkligt bra"

Daniel Wallberg från Los har vunnit det mesta som går att vinna som juniorskytt.
Nu vill han kvala in till junior-EM nästa år – och det började lovande.
– Personligt rekord i grundomgången, sedan lyckades jag vinna finalen också, säger 19-åringen efter Sweden GP i Fagersta.

Tre kvaltävlingar ska avgöra vilka luftgevärsskyttar som får svenska landslagsplatser till EM i Ungern i februari 2016.

I helgens som var sköts den första – Sweden GP i Fagersta – i den olympiska grenen luftgevär tio meter.

Daniel Wallberg från Los, som tävlar för Ramselefors SkF slog personligt rekord i grundomgången med 617,1 poäng.

– Det gick jäkligt bra, personligt rekord och sedan lyckades jag vinna finalen, säger Daniel Wallberg, som där hade 203,3 poäng. Bakom honom kom en annan hälsing, Joar Karlsson från Söderala AIK. Även Kevin Westberg, Söderala, tog sig till final och blev där femma.

Trots Wallbergs vinst så rankas Karlsson högst av juniorerna i Sverige. Nästa kvaltävling avgörs i Umeå under Luciahelgen.

– Men tvåan (Joar Karlsson) var sex och en halv poäng bakom mig, så jag har ganska mycket att gå på, säger Daniel Wallberg.

Att få skjuta i junior-EM i Györ, Ungern, skulle vara det största Daniel Wallberg upplevt under en hittills framgångsrik karriär som en av de allra bästa juniorerna i Sverige.

– Så är det. Det är tre stycken som får åka, de som har den bästa totalsumman och om någon uppfyller kriterierna då, så klart, säger Daniel Wallberg.