Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hälsingar i topp i Toyocupen

Hälsingeförarna dominerade när sista deltävlingen i Toyocupen. Niclas Andersson vann Top doorslammer, Fredrik Skärgård vann Street och Per Fagerström vann Stock/Super Stock.

Det var upplagt för en rafflande final i Sundsvall i Top Doorslammer. Näsvikens Niclas Andersson mot Limhamns Adam Flamholc. Men de som bespetsat sig på en spännande söndag blev blåsta på konfekten. Regnet föll tungt och skoningslöst hela söndagen över Sundsvall raceway, och arrangörerna hade inget annat alternativ än att blåsa av tävlingen.

Norge var utan tvekan Niclas bästa tävling. Första elimineringsrundan körde han 6,20, och i semifinalen 6,17. Med det tog han banrekordet i Norge, och även klassrekordet i Top doorslammer. Tidigare var det Adam Flamholc som varit snabbast, på 6,18.

Benny Strand, som hade ny bil för i år, fixade en fin femte plats i cupen.

I Streetcupen blev det Näsviken på första plats, och Hudiksvall på andra genom Fredrik Skärgård och Anders Edh.

– Det har gått enligt planerna. Målsättningen var att köra hela serien och vinna totalt. Men vi hade även som målsättning att köra den första sjuan med lustgas i klassen i Sverige, men vi blev den andra, säger Fredrik Skärgård.

I Sundsvall kom Fredrik ner på sju sekunder. Första rundan ut körde han 7,96 och rundan efter 7,92. Men sen blev det som sagt ingen eliminering.

– Det var lite snöpligt.

Mest överraskade vinnaren i Toyoserien var förmodligen Per Fagerström, Näsviken, som vann Stock/Super Stock. Trea i cupen kom Markus Svensson, Lindefallet. Lars Nyberg, Hudiksvall var fyra och Andreas Bergström, Hög, var femma.