Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hälsingar hoppas hålla i längden

– Vi ska ta oss i mål, sedan får vi se vad det blir för placering!

Annons

Joel Olsson är förväntansfull inför lördagens uthållighetstävling för bilar på Gävle Motorstadion. Tillsammans med kompisarna Emil Henriksen, Marcus Lund och Oscar Bergman bildar Söderhamnskillen ett renodlat tonårsteam – team Jon Jons junior.

Emil, Marcus och Joel är Söderhamnskillar som normalt tävlar i juniorklassen i folkrace. Framgångsrikt dessutom. Allt som oftast tillhör trion finalisterna i de tävlingar som körs runt om i Mellansverige.

Men uthållighetstävling blir en ny prövning. Visserligen har alla tre åkt med som "andraförare", men inte själva suttit bakom ratten.

– Ja, det här blir en ny erfarenhet för oss alla. Svårt att sia om hur pass bra vi står oss i konkurrensen, säger Joel Olsson.

Samtliga tre är vana vid framhjulsdrift. Men på söndag styr man en bakhjulsdriven Volvo 240 GLT.

– Första gången och det blir spännande. Överhuvudtaget en kul grej med långlopp, fortsätter Joel.

Tävlingsformen går ut på att tillryggalägga så många varv som möjligt på en två kilometer lång bana under sex timmars körning.

KURT ELIASSON