Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hälsingar – bojkotta landstingsvalet 2010

Om nu någon avlider i ett akut tillstånd på grund av de långa avstånden, kommer då landstingspolitikerna att ta sitt ansvar för att detta har skett?

Nu har Gävleborgs landstingspolitiker nått fram till det långsiktiga målet att beröva landskapet Hälsingland och dess invånare all akutsjukvård. Det är bara att gratulera dessa människor i landstingsledningen till deras bottenlösa inkompetens. De indragningar de beslutat medför givetvis allvarliga konsekvenser och har redan gjort det.

Det mest omedelbara som slår, men som tydligen inkompetensen i landstingsledningen inte begriper, är att en boende i till exempel Los i västra Ljusdals kommun säkert har tjugo mil till akutsjukvård inom länet. Om akutsjukvården blir kvar i Hudiksvalls räcker halva den sträckan. Alldeles för svårt att inse för Knapp med anhang.

Om nu någon avlider i ett akut tillstånd på grund av de långa avstånden, kommer då landstingspolitikerna att ta sitt ansvar för att detta har skett?

Ända sedan tidigt 1970-tal har boende i Hälsingland kunnat bevittna hur länets landstingspolitiker undan för undan nermonterat sjukvården i landskapet trots protester. Folkviljan har blivit överkörd av cyniska politiker som i stället kompenserat med skattehöjningar. Det sista en ironi som jag inte är övertygad om att Knapp med anhang förstår.

Nu är det dags för Hälsingland och dess invånare att resa sig och betrakta vad politiken och dess utövare gjort med oss. Vi har ingen akutsjukvård kvar snart och en sjukvård i övrigt som ligger på samma nivå som sjukstugornas i det gamla sockensystemet.

Men, och minns detta, vi betalar lika hög skatt för dessa smulor som Gävleborna gör för fullständig sjukvård.

Frågan vi måste ställa oss är om det finns en enda politisk företrädare i denna förljugna grå sörja vi har i dag, som är värd att rösta på i ett val. Om inte, rösta inte eller rösta blankt. Som hälsing är det idiotiskt att rösta på nuvarande eländiga politiska partier.

Björn Berggren

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel