Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hälsing offer i misstänkt trippelmord i Skåne – kan ha blivit förgiftad

I fredags hittades tre män döda i en villa i Skivarp i Skurups kommun. Nu har det bekräftats att en av de döda männen är hemmahörande i Hälsingland.

Läs mer: Misstänkte trippelmördaren släppt – söderhamnarens död fortfarande ett mysterium

Det var på fredagsförmiddagen som tre män hittades döda i ett hus i skånska Skivarp. Till en början misstänktes inte något brott ligga bakom dödsfallen – något som senare skulle ändras.

Under lördagen gick polisen i Skåne ut med uppgifter om att man nu utreder dödsfallen som mord.

– Det råder fortfarande mycket oklara omständigheter kring dödsfallen, säger Pernilla Åström, chefsåklagare i Södra Skåne i ett pressmeddelande.

Anhöriga har bekräftat för helahälsingland.se att ett av offren, en man i 50-årsåldern, är hemmahörande i Söderhamns kommun.

Under söndagsförmiddagen kom en ny vändning i det misstänkta trippelmordet.

Enligt uppgifter som Aftonbladet tagit del av ska männen ha dött till följd av någon form av förgiftning.

Åklagarmyndighetens pressjour har inte velat kommentera uppgifterna om att männen kan ha förgiftats, utan hänvisar till att utredningen är pågående.

Läs också: Nya uppgifter: Döda männen i Skivarp kan ha blivit förgiftade

Rättsläkare kommer att undersöka kropparna för att slå fast dödsorsaken.

Utredningen fortsätter nu med förhör, men förundersökningsledare Pernilla Åström har tidigare sagt att någon ny information inte är att vänta i helgen.

Enligt polisen har de döda männens anhöriga underrättats.

En man har sedan tidigare varit anhållen skäligen misstänkt, den lägre misstankegraden , för mord i tre fall. Enligt den anhållne mannens advokat nekar han till anklagelserna.

Grannar i området där brottet har skett har uppgett till Aftonbladet att de inte sett eller hört något konstigt under fredagen.

– Man blir väldigt förvånad. Det har inte varit några fester där, i alla fall inte mer än i något annat hus, sa en av grannarna tidigare till Aftonbladet.

Vad som har hänt är fortfarande oklart, men en person med nära band till en av de döda männen, har tidigare berättat för Sydsvenskan att trion skulle gå och se en konsert tillsammans.

Ägaren till huset i Skivarp där fynden gjordes ska enligt polisen vara en av de döda männen. Mannen ska inte ha bott där utan ha varit skriven i Malmö.

Enligt räddningstjänsten som ryckte ut till villan ska det inte ha funnits någon gas eller liknande i byggnaden.

■ ■ För mer Blåljus-nyheter, klicka här

För nyheter om Hälsinglandfölj helahälsingland.se på Facebook!