Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hälsa och träning i fokus

Träningen i Hassela har fått ett uppsving sedan Hassela Träning och Hälsa drog igång sin verksamhet.

– Jag trodde inte att det skulle komma så många när vi drog igång det här. Men jag tror att många har vaknat till och förstått att det är viktigt med motion, säger Maria Nord som sitter med i styrelsen för Hassela IF.

Hassela IF har i samarbete med Hassela Skogsentreprenad startat ett gym i lokaler i centrala Hassela. Och varje vecka anordnas flera gruppträningar med instruktör.

– Jag tycker att det är väldigt tråkigt att gå på gym själv, men att träna i grupp är väldigt roligt. Jag tycker att det är väldigt motiverande att träna tillsammans, säger Maria Nord.

Carola Tinnuri är gyminstruktör och har många års erfarenhet av träning, friskvård och kostrådgivning. Hon har under våren och sommaren hjälpt många Hasselabor att komma i gång med sin träning.

– Oavsett vilken nivå som man befinner sig på i sin träning ska man kunna utvecklas under våra träningspass, säger Carola Tinnuri.

– Alla ska kunna vara med på träningarna, säger Maria Nord.

Ungefär 30 personer har löst medlemskap för att vara med och träna. Cirkelträningen, som fokuserar på både styrka och kondition, hålls dels i skolans gymnastiksal och dels i gymlokalen mittemot skolan.

– Föreningens målsättning är att så många som möjligt ska kunna må bra genom träning. Jag tycker att det är inspirerande att hålla på när jag ser att folk blir intresserade av att börja träna, säger Maria Nord.

Träningsverksamheten drivs till största del av ideella krafter och föreningens förhoppning är att verksamheten ska kunna fortsätta. Men några planer på att bygga ut finns inte i dagsläget.

– Framförallt vill vi att fler ska känna att de vill börja träna. Även de som aldrig har tränat förr ska känna att de kan vara med. Vi accepterar alla som de är, säger Carola Tinnuri.