Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hallsta Lotus är nummer ett

Annons

Jan-Olov Perssons Hallsta Lotus fortsätter att befästa sin ställning som landets i särklass bästa kallblod. På lördagen vann han SM för kallblod på Bergsåker och tjänade 250 000 kronor. Det betyder att han så här långt i år har tjänat över 1,8 miljoner kronor och lördagens vinst var den elfte från året.

Hingsten kördes som vanligt av Ulf Ohlsson.

Hallsta Lotus klev fram i tredje spår redan i den första kurvan och kunde sedan köras till ledningen 1450 meter från mål. Sedan bestämde man tempot helt och gled till slut undan och vann med gott om krafter sparade.

Hallsta Lotus vann på 1.22,3/2140a och på toton betalade han ut låga 1,21 i odds vid sin seger. Tioåringen fortsätter att utvecklas och ser ruskigt fin ut för dagen.

– Han var ovanligt matt i värmningen i dag men till loppet var han sig själv igen. Han hade inga som helst problem i dag och han är en riktig hedershäst, berättade segerkusken Ulf Ohlsson.

En något mer turlig Hagmyrenseger kom i dagens första lopp. John Reidar Breviks Treess Mio satt första i andra ytter och under slutvarvet fanns han med som tvåa bakom Robert Berghs Slavko. Nu kunde man inte hota men kort före mål hoppade ledaren som klar etta och diskades för målgalopp. Därmed kunde körande Peter Buhlér konstatera att hans häst vann på 1.18,2/2140 till höga 48,67 i vinnarodds. Den segern var värd 40 000 kronor.

Mer läsning

Annons