Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hällåsen Arena AB: "Bara att acceptera"

Kommunens beslut om medverkan i arenaprojektet på Hällåsen dröjer.
Men Christian Ehn är luttrad – och konstaterar lugnt.
– Det är bara att acceptera situationen, säger styrelseordföranden i Hällåsen Arena AB.

Den 28 maj var det tänkt att Söderhamns kommun skulle ta upp hallbeslutet till ny prövning. Men så blev det inte. Först till hösten – i augusti eller mer troligt i september – ges ett svar när kommunstyrelsen behandlar ärendet.

För en och en halv vecka sedan förklarade också kommunalrådet Sven-Erik Lindestam (S) varför beslutet skjuts på framtiden.

– Anledningen till det är framför allt att vi inte har pengarna på plats och inte är klar med budgetuppdateringen inför 2015, sade han.

Hällåsen Arena AB jobbar sedan länge febrilt för att bygga en lågbudgethall på samma ställe som den nuvarande bandyplanen för knappa 40 miljoner kronor. Av dessa ska bolaget enligt det kraftigt nerbantade projektet stå för 25,5 miljoner och kommunens eventuella del gäller 14 miljoner samt ett långvarigt samarbetsavtal när det gäller de årliga driftkostnaderna.

Vad innebär då detta för Hällåsens Arena AB?

– Konsekvensen blir nu att vi inte komma i gång med någonting förrän till våren nästa år och om allt går som det ska kan hallen stå klar tidigast inför säsongen 2015. Det är egentligen den slutsats man kan dra, säger Christian Ehn.

Men styrelseordföranden i bolaget säger sig samtidigt ha förståelse för kommunens agerande.

– Vi vill att det ska bli en hall. Och det är naturligtvis tråkigt att det inte gick att fatta ett beslut. Men om kommunen i dagsläget inte klarar av att ta ett sådant på grund av de ekonomiska förutsättningar som just nu råder är det bara att acceptera situationen.

Hur ligger ni till med den övriga finansieringen?

– Vi har naturligtvis jobb kvar att göra, men samtidigt ges det nu mer tid till detta också. Vi har lyckats säkerställa drygt fyra miljoner kronor från företag och privatpersoner.

Och Christan Ehn har god tillförsikt om att ro det hela i hamn.

– Det gör vi. Ett positivt beslut från kommunen skulle naturligtvis ge bättre förutsättningar och ytterligare vind i seglen med det övriga arbetet.