Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hallå, Erik Hasselberg

Exljusdaling i IBK Falun

Varberg-Falun i kvartsfinal i Superligan i innebandy och experterna tippade tre raka för svenska mästarna Varberg. Nu står det 2-2 i matcher.

– Skitskoj. Vi visste att vi kunde rubba dom om vi spelade klokt och jobbade stenhårt och det har vi gjort.

Och efter 6-5 hemma i Falu-Kuriren Arena i måndags kväll så blir det nu en femte och avgörande match i Varberg på torsdag.

– Ja, och det ska bli hur häftigt som helst. Vi har svenska mästaren i säcken och nu ska vi knyta till. Det känns som om det är dom som har en jättepress på sig. De vet inte hur de ska bete sig för att göra mål på oss.

Vad är er taktik?

– Att vi ska matcha hårt mot deras förstafemma. Och det är i huvudsak vår förstafemma, där jag spelar, som ska ställas mot Magnus Svensson och grabbarna. Det känns jätteinspirerande att försöka neutralisera Magnus Svensson som benämns som världens bästa innebandyspelare.

Hur är läget med dig?

– Lite förkyld faktiskt och det var lite tveksamt med spel i måndags, men när jag väl kom till Falun så var det bara att köra. Det är, trots allt, SM-kvartsfinal och då ska det mycket till om man ska vika ned sig. I dag, läs tisdag, är det faktiskt sämre ändå, men till torsdag är jag okej.

Framtiden?

– Det har vi inte diskuterat än. Nu ska vi först vinna på torsdag och sen kör vi vidare.

Kan Falun ta SM-guld?

– Vi vet, som sagt, att vi har ett bra lag, men vägen till ett SM-guld är lång.