Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hallå där Tommy Sporrong

Tommy Sporrong, från Bollnäs men nu boende i Ulricehamn, som kämpar på med sin skådespelarkarriär.

1. Nu i sommar ska du vara med i en svensk långfilm?

- Ja, den heter Orion och spelas in i sommar. Det är Johan Häll som skrivit manus och producerar och Elias Kababa är regissör. Jag själv är förutom rollen dessutom med som exekutiv producent och ska hjälpa till med att hitta finansiering av filmen.

2. Vad är det för film?

Den handlar om 16-årige Tony, en ung kille med jobbiga hemförhållanden. Jag ska spela Lasse, som är basebolltränare och något av en mentor till Tony. David Boati (som spelade Lill-Erik i serien och filmen om Bert), Filip Berg (från bland annat Hip hip hora!) och Fortesa Hoti (Andra avenyn) har också roller i filmen.

3. Du gick på Torsbergsgymnasiet i Bollnäs, men inte någon estetisk linje?

- Nej, jag gick industriprogrammet där, men har senare gått några olika dramautbildningar. Bland annat filmskådespelarteknik på Kulturama i Stockholm. Jag har varit med i några olika filmer, min första biroll var i en novellfilm 2005.

4. Framtidsplaner och familjeförhållanden?

- Min dröm är att kunna leva på skådespelandet, men där är jag inte än. Jag bor i Ulricehamn, har en fyraårig dotter som heter Tuva och sambo. Jag flyttade från Bollnäs 2001, men min mamma bor kvar i kommunen.