Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hallå där Melinda Malmberg, 19, från Bollnäs...

I helgen var du Sveriges representant i den internationella modelltävlingen Top model of the world 2009, som hölls i Berlin, Tyskland.
Hur kändes det att tävla mot 41 andra kvinnor om vem som är den vackraste?
– Det kändes jättebra och var riktigt roligt. Det var mycket nytt och jag har träffat otroligt mycket nytt folk, från många olika länder. Men jag längtade hem lite också.

Annons

– Det måste nog vara under finalen, när jag gick ut på scenen och såg att nästan hela min familj satt i publiken och viftade med flaggor.

– Alltså, jag vet inte riktigt vad jag hade förväntat mig eftersom allt gick så fort. Det var min första gång på en sådan här tävling och det var en riktig upplevelse. Men det var nervöst också.

– Det var lyxhotell hela tiden, bland annat bodde vi på Hilton. Vi hade väldigt mycket lyx, service och livvakter runt omkring oss. Vi reste runt i Tyskland en hel del också.

– Jag umgicks med väldigt schysta tjejer, men det var en del grupperingar. De som pratade spanska hängde med varandra och så. Jag har fått riktigt fina kompisar som jag kommer att hålla kontakten med. Även om det var en tävling så märktes det inte på de andra tjejerna, det fanns ingen rivalitet emellan oss.

– Nej, men jag blev uttagen till semifinalist och topp 15. Det är jag nöjd med. Alla tjejer som kom med i topp 15 var skitnöjda.

– Jag har ju fler tävlingar som jag kan ställa upp i om jag vill, en i Kina till exempel. Sen finns det lite modelljobb också.

– De tyckte att det var jätteroligt och de sa att det var en riktig upplevelse att vara där. Elva stycken av min släkt var med och under tävlingen frågade konferencieren mig om jag hade tagit med mig hela Sverige. Det bettydde jättemycket för mig att de var där. Jag blev väldigt rörd över deras stöd.

– Nu är det stenhårt plugg fram inför studenten. Fram till dess kommer jag att ligga lågt med modellandet.

– Vi får se vad som händer, helt enkelt.