Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hallå där, Jörgen Nordqvist!

Jörgen Nordqvist, ständigt prisad grafisk formgivare, etablerad sedan länge i Göteborg men med en del av hjärtat i hemstaden Bollnäs, Hälsingland, har uppmärksammats för en smart och snyggt formgiven bok. ´"Den refuserade poeten" av Åke Nilsson. Det var inte första gången, va?

 

- Nä, jag tror att det var fjärde gången faktiskt.

- Nejmen det är ganska schysst, det är en väldig bredd på dem, allt från konstböcker till barnböcker. Man skulle inte kunna rangordna dem helt enkelt. Det var väldigt roligt med den här boken, jag delar faktiskt kontor med förlaget Starfalk, det är bara en tjej (Annika Starfalk) och hennes förlag är jättelitet.

- Nja, det är rätt slumpmässigt hur man får jobb faktiskt. Men visst, det hjälper till att ha det i bagaget.

- Just nu gör jag Boken om bokmässan, en historia om bokmässan i Göteborg under 25 år, de jubilerar i höst. Det är jättekul. Skojigt också att jag gjorde bokmässans affisch för 10 år sedan.

- Jag är nog ganska lätt att samarbeta med. Och så kan jag kanske göra lite mer än bara det som duger. Jag lägger ofta ner ett väldigt stort engagemang, mer än vad som behövs och är nyttigt för mig själv, tror jag. Jag lägger ner mer tid än vad jag får betalt för. Men det är ju för att det så kul!

- Fast det där med att sitta ner och typografera textsidor, det skulle jag villja ha bort. Den kreativa biten, att komma med uppslag och ideer och gå på kundmöten, det gillar jag.

- Ja! Jag tänker i alla fall på det varje dag. Vi har pratat om det så länge. Men jag tror att det får gå i etapper, kanske börjar vi med Stockholm och skaffar ett sommarhus i Hälsingland.