Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hallå där...

Lasse Jonsson från Black Knights, ett av två rockabillyband som spelar under Nationaldagsrock på Hambologen i Kilafors. Det andra bandet är Crazy Rebels.

Ditt band Black Knights har lyckats hålla ihop i 33 år, vad är hemligheten?

– Ibland har vi legat lågt några år, men vi har aldrig funderat på att lägga av helt. I perioder har vi haft olika mål om hur mycket vi ska spela. Ibland har någon velat satsa och andra velat ta det lugnt, men det är aldrig någon som blivit förbannad. Nu är vi snart femtio år och i en period i livet där vi alla tre vill spela lika lite. Vi är i fas kan man säga och har ju inget skivbolag som bestämmer över oss utan spelar för att vi vill och för att vi tycker att det är kul.

Ni har bara två spelningar inplanerade i sommar, varför väljer ni att spela på just Hambologen?

– Jag bor i Enviken, Thomas Gahn i Borår och Jens Runesson i Ockelbo, men Kilafors är ju hemmaplan för oss alla tr. Fast den allra första spelningen gjorde vi 1981 på en talangjakt i Bollnäs med Arne Rosen Qvick som konferencier. Det var bara vi och ett till band som ställde upp. De hette Boharalds Hjältar och bestod av blivande medlemmar i Crazy Rebels. Det är ju roligt eftersom de också ska spela på Hambologen. Jag minns att det var vi som kom två den gången.

Hur har bandet förändrats över tid?

– Vi har hela tiden spelat rock'n'roll och rockabilly, men vi har förändrats när det kommer till stil och texter. Förut var det mycket baby, baby men på vår nya skiva så handlar den första låten om en man som hamnat i en medelålders kris. Jens Runesson har också skrivit en text om hur hans barn växer upp. Jag tror också att vi blivit bättre musiker med åren; det vore skamligt annars.

Vad hoppas du få ut av kvällen?

– Att det ska bli en trevlig kväll. Det är många gamla kompisar från skoltiden som verkar komma dit. Det är roligt och jag hoppas att jag hinner vara social. Det vore synd annars.