Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hallå där...

/

...Joakim Lindberg, en av medlemmarna i Bollnäsbandet MFMB, som har flera spännande festivalspelningar på bland annat Roskilde och Hultsfred i sommar.

Annons

- Första året var lite segt men i somras fick vi en spelning på Möllevångsfestivalen som förändrade allt. Där var rätt folk, bland annat från ett av världens största bokningsbolag, The Agency Group, som upptäckte oss. Vi har varit förband till The Sounds och The Faint under deras turnéer i Norden. Vi har även haft en egen turné i Finland, Danmark och Sverige. Nu håller vi på att boka in en turné i Frankrike och Tyskland.

 

- Sedan har vi släppt en skiva på ett franskt skivbolag och i sommar har vi fått spelningar på både Roskilde och Hultsfredsfestivalen. Det är otroligt häftigt och det hade man knappt vågat drömma om. Tänk att få spela på samma festival som Oasis, det stora gigantbandet.

 

- Det bevisar för andra bokare att vi är bra och det visar vilken nivå vi står på. Efter att det blev klart med Hultsfred har vi fått fler spelningar på klubbar. Klart det inger respekt att bli bekräftad av musikmänniskor.

 

- Då spelade vi en småplojig rock och vi var inte riktigt allvarliga. Vi kunde inte stå för den musiken och ingen av oss tyckte den var bra. Efter flytten till Malmö valde vi att börja om på nytt och med de två nya medlemmarna valde vi att lägga de gamla låtarna bakom oss och skriva nytt. Nu vill jag beskriva vår musik som elektronisk dansrock.

 

- Jag hoppas att vi kan släppa en fullängdsskiva efter sommarens festivalspelningar.

 

- Ingen aning. Visst vore det kul att spela för våra Bollnäsfans, men det finns ingen bra livescen i Bollnäs. När jag är i Bollnäs vill jag helst bara vara.

 

- Tack.

Mer läsning

Annons