Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hallå där...

Roland Laurin från Sandarne som valts in i styrelsen för SPI - Sveriges Pensionärers Intresseparti SPI.

• Är platsen i partitoppen någonting du jobbat hårt för?

– Ja, självklart. Det har länge varit viktigt för mig att vara en engagerad pensionär, säger Roland Laurin när tidningen når honom i bilen, med problem att hitta ut från Biltema i Gävle.

– Ja, det var ett jäkla ställe. Var är utfarten egentligen, konstaterar han innan han meddelar att han "äntligen är på rätt spår".

• Vilka frågor brinner du själv för?

– Jag har inte hunnit tänka på det riktigt ännu. Allt är så nytt. Vi har vårt första möte måndagen den sjätte juli, då vet jag mer om hur arbetet kommer se ut. För partiet är det stora målet att komma in i riksdagen

• Har du redan fått någon konkret roll i partiet?

– Nej, men kanske blir jag webmaster, och då blir det att göra kan jag lova. Datorer har varit mitt liv. Jag fick mitt första datajobb 1984 hos kronofogden. Jag är kronoinspektör till professionen.

• Apropå datorer, pensionärerna i Uppsala ville ha hjälp med att betala räkningar via internet. Är det en viktig fråga även i Söderhamn?

– Absolut. Jag är även ordförande för partiets Söderhamnsavdelning och för Sveriges Pensionärers Riksförbund i Söderhamn, och jag får ofta frågor om det. Många är oroliga för hur det fungerar och rädda att inte klara av det. Det gäller att övertyga dem om att det går bra.

• Går det leva ett bra liv som pensionär i Söderhamn?

– Absolut. Det är ingen risk att bli arbetslös, bara rätta sig efter kalendern och leva sitt liv.