Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hallå där...

...antikvitetsexpert Knut Knutsson, som kommer till Söderhamn för att spela in årets första avsnitt av Antikrundan på onsdag.

Hur känns det?

- Otroligt bra. Det ska bli roligt att träffa hela gänget igen. Vi är nog runt 50 personer som reser runt som ett tivolisällskap varje sommar.

När började du själv intressera dig för det gamla och antika?

- När jag var 19 år och studerade juridik på universitet i Lund. Då blev det nästan "too much" ett tag. Mor och far blev inte glada när jag hoppade av juridiken för att börja plugga arkeologi, konst och etnologi. Det var inga riktiga ämnen liksom. Fast det dröjde inte så länge innan jag upptäckte att det gick att klara sig rätt så bra på min hobbyverksamhet.

Vad var det första du själv ropade in på en auktion?

- Avlutade kistor, påstår mina kompisar. Faktum är att jag faktiskt lutade av en del möbler till att börja med, jag som avskyr att man gör så i dag. Nu var det i varje fall ingen avlutad kista jag ropade in första gången utan en stor låda som var väldigt fin. Jag var 7-8 år och var med mor och far på en välgörenhetsauktion.

Handen på hjärtat, vad är det som gör att ett så "gammalt" program fortfarande är så populärt?

- Värderingarna, överraskningarna – både glada och ledsna, och alla gamla vackra ting. Visste du att förra året så hade vi de högsta tittarsiffrorna någonsin?