Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hallå där...

Adam Brånby, vd för Gränsfors Bruk. Han är också vd för systerföretaget Woolpower AB som nyligen tilldelades priset Export Hermes för framgångsrik export av Stockholms Handelskammare.


– Det är förstås väldigt roligt, man får en kick av att bli uppmärksammad. Det går väldigt bra för oss, vi har ökat flera år i rad och företaget har haft sitt bästa år någonsin.

Och det i finanskrisens tider. Du låter nästan själv lite förvånad över att det går så bra.

– Väldigt många duktiga företag har det tufft. Att det ser ljust ut för oss beror på olika saker, vi har satsat både på ett nytt varumärke och nya maskiner och människor, vi har nyanställt ett 10-tal personer. Det bär frukt. Och vi gör väldigt bra produkter. Vi är ett exportföretag, mer än 75 procent av tillverkningen går på export, och vi har satsat på våra marknader. Det rullar på bra, bland annat i Tyskland och Norge.

Priset delades ut av Kronprinsessan Victoria. Hur var det att träffa henne?

– Det var intressant och roligt. Hon verkar sympatisk.

Priset gick till Woolpower i Östersund, men vad händer i Gränsfors just nu?

– Vi jobbar på där också och satsar framåt och försöker göra saker, men det är inget konkret just nu. Men min bror Daniel har kommit in i företaget, det är roligt. Han jobbar med kunder och marknadsföring.