Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hallå där...

... Susanne Vanberg i Edsbyn som tillsammans med Anna Nilsson är en av 25 delfinalister i Tastelines tävling Årets Hemmakock 2009.

Annons

De har därmed chansen att ta sig hela vägen till den stora finalen som sker live den 22 oktober på Solliden i Stockholm. De tävlar med kycklingpasta samt glass med flingor.

Hur hamnade Ni i delfinalen?

– Jag läste om tävlingen i en av Aftonbladets bilagor och tänkte att vi kunde ställa upp med ett recept som vi gjorde när vi skulle fira avklarade tentor och inlämningsuppgifter under vår lärarutbildning i Härnösand. Efterrätten kom till av en slump. Jag hade bakat en kaka med citronfyllning och fick citronsås kvar. Jag hällde såsen över glass och smulade över flingor. Det blev jättegott.

Vad tänkte du när Ni fick reda på att recepten hade gått till delfinal?

– Hjälp, tänk om det blir final inför en massa folk. Men först ska de fyra finalisterna tas ut. Vi har ännu inte fått reda på hur det har gått. Vi har redan vunnit en uppsättning köksredskap.

Hur går finalen till?

– Vi kommer i så fall att få laga våra rätter under tidspress, inför de inbjudna gästerna och juryn. Det får inte ta mer än 45 minuter att laga varmrätt och efterrätt. Våra rätter tar i princip 45 minuter att laga. Vinnaren får titeln Årets Hemmakock 2009, men även en resecheck till ett värde av 25 000 kronor. Jag har nyss varit i Paris och reser gärna ut igen.

Hur gick det med utbildningen?

– Vi har pluggat klart till lärare. Men eftersom det är brist på lärarjobb just nu, så jobbar jag som förskollärare i Edsbyn.