Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hallå där,

Boel Bermann, Stockholm, som startat en gratis podcast för skräckhistorier.

Vad är en podcast egentligen?

- Man kan säga att det är ett kortare radioprogram som man kan lyssna på i datorn, i mobilen eller i mp3-spelaren.

Hur kom ni på att starta den här?

- Vi sju träffades på en skrivarcirkel och förenades i en längtan efter det övernaturliga i vardagen. Vi skrev en hel del noveller om skräck, fantasy och science fiction. Vi har väldigt roligt, vår ambition är att läsa in en novell i veckan för nedladdning.

Tjänar ni något på detta?

- Nej, vi gör det här helt ideellt vid sidan av våra andra jobb, för att det är så kul. Jag jobbar till exempel på ett dataspelsföretag.

Vad betyder skräck för dig?

- Alla tycker väl om att bli skrämda. Jag gillar mest tanken på att det ska finnas något mer runt hörnet, i vardagssituationer. Det ska vara historier som kryper in under skinnet.

Du har lite kopplingar till Hälsingland – hur?

- Egentligen bara en sommar och höst som journalistvikarie i Hudiksvall. Det var för flera år sedan och min första längre vistelse utanför Stockholm. Jag förälskade mig i Hudiksvall då.

Vad gör den som vill lyssna på en av era skräckhistorier?

- Då kan man gå in på vår , och prenumerera på våra noveller. Eller bara lyssna i datorn direkt. Podcasten går också att ladda ner direkt via program som iTunes.