Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hallå där,

Boel Bermann, Stockholm, som startat en gratis podcast för skräckhistorier.

Annons

Vad är en podcast egentligen?

- Man kan säga att det är ett kortare radioprogram som man kan lyssna på i datorn, i mobilen eller i mp3-spelaren.

Hur kom ni på att starta den här?

- Vi sju träffades på en skrivarcirkel och förenades i en längtan efter det övernaturliga i vardagen. Vi skrev en hel del noveller om skräck, fantasy och science fiction. Vi har väldigt roligt, vår ambition är att läsa in en novell i veckan för nedladdning.

Tjänar ni något på detta?

- Nej, vi gör det här helt ideellt vid sidan av våra andra jobb, för att det är så kul. Jag jobbar till exempel på ett dataspelsföretag.

Vad betyder skräck för dig?

- Alla tycker väl om att bli skrämda. Jag gillar mest tanken på att det ska finnas något mer runt hörnet, i vardagssituationer. Det ska vara historier som kryper in under skinnet.

Du har lite kopplingar till Hälsingland – hur?

- Egentligen bara en sommar och höst som journalistvikarie i Hudiksvall. Det var för flera år sedan och min första längre vistelse utanför Stockholm. Jag förälskade mig i Hudiksvall då.

Vad gör den som vill lyssna på en av era skräckhistorier?

- Då kan man gå in på vår , och prenumerera på våra noveller. Eller bara lyssna i datorn direkt. Podcasten går också att ladda ner direkt via program som iTunes.