Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Håll koll på era hundar

Jag ber er snälla hundägare att inte ha era hundar lösa och då gäller det även på kvällarna och nätterna, det kan finnas folk som är ute vid den tiden.

Något arg och rädd blev jag igår, sent på kvällen när jag skulle cykla hem från min vän som bor på Fridhem i Ljusne. Själv bor jag på Bäckänge så ni som känner till Ljusne förstår nog att jag cyklade "skolvägen" genom skogen. Mörkrädd som själva sjutton är jag, så jag lyssnade på musik.

När jag kom fram till första området av Bäckänge tyckte jag att det var något som följde efter mig, jag trampade på lite extra och då hörde jag det ännu tydligare. Jag sneglar ner på min vänstra sida och där var en långhårig schäfer som sprang vid mitt ben och började skälla och gläfsa.

Jag kunde heller inte cykla för mitt liv för de har satt upp bommar till området så att man måste zickzacka mellan dem. Jag skrek i högan sky och hunden bara fortsatte följa efter mig. Jag drog upp benen så att den inte skulle bita mig. Jag svor, skällde och skrek så att den skulle försvinna. Det funkande för då stannade den till och sprang bort från mig.

Så jag ber er snälla hundägare att inte ha era hundar lösa och då gäller det även på kvällarna och nätterna, det kan finnas folk som är ute vid den tiden. Eftersom det är sommar brukar det finnas fler cyklister, och de som jobbar på Ala-sågen och slutar vid midnatt skulle kunna komma cyklande då.

Hoppas verkligen att jag inte behöver se en till lös hund. Nu var det ju i och för sig på natten, men det är annars många skolbarn som tar den vägen, och jag har själv ett barn som går till skolan den vägen. Jag tycker att det finns tillräckligt med saker att oroa sig för, och att lösa hundar inte borde vara ett av dem.

Nu vet ju inte jag om hunden hade smitit eller om det var hundens ägare som var lat och inte orkade gå med den. Det var en jobbig upplevelse som jag inte vill vara med om igen och jag vill heller inte att någon annan ska råka ut för det. Karin

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel