Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hall – en överlevnadsfråga

Broberg/Söderhamn Bandy IF har avverkat ytterligare en säsong i toppen av svensk bandy och gett Söderhamns kommun ovärderlig reklam i media.

Laget har gjort en fantastisk insats med tanke på förutsättningarna, både vad gäller de ekonomiska och de yttre förutsättningarna där vädrets makter ofta ställer till förtret.

Det som hörs i debatten är att ställa en eventuell hall mot skola, åldringsvård och sjukvård. Det man då glömmer bort är den kostnad som krävs för att göra nuvarande anläggning till en modern utomhusarena, en upprustning där "pengarna slängs i sjön". Jag har inte sett någon uträkning på vad detta skulle innebära och då ska man ha i åtanke att elitsatsningen i Söderhamn på sikt kommer att upphöra.

Självfallet ska kommunen vara en försiktig aktör med våra gemensamma medel, men sällan eller aldrig har en bättre möjlighet funnits att visa framtidstro, då ungefär 700 privatpersoner har engagerat sig i frågan. Till dem ska läggas ett antal företag som ställer sig positiv till en arena.

Ska Söderhamns ungdomar få en möjlighet att medverka i framtida satsningar så står Söderhamns kommun inför ett vägskäl. Alternativen är att säga ja till en inomhusarena som innebär en fortsatt elitsatsning där kommunen fortsätter att få "gratis reklam" i olika medier och där ungdomen kommer att får utökade möjligheter till värdefull fritidssysselsättning. Eller att säga nej och inte få de effekterna.

Som en följd av arenan får även kommunens olika aktörer en möjlighet att anordna större arrangemang av olika slag, något som i dag är ytterst begränsat. Se möjligheten till att anordna konserter, mässor och även andra idrottsarrangemang som exempelvis skid-SM med start och mål inomhus, större bordtennistävlingar, med mera. Endast fantasin sätter stopp.

Låt Broberg/söderhamn Bandy IF och Söderhamns kommun skapa förutsättningar för ett rikt samhälle för våra unga genom att säga ja till en inomhusarena och göra det nu.

Brobergare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel