Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Håll barnen hemma

Jag tror inte att någon som har ett barn eller barnbarn på förskolan i Sandarne är förvånade över att magsjukan härjar på avdelningarna.

Vi anhöriga har knappast förväntat oss något annat. Det är nog ändå tur att det "bara" är magsjuka som härjar, det är fullt tillräckligt. Vi kan nog vänta oss andra smittsamma sjukdomar också.

För allmänheten, som inte är insatt/inblandad i förskolan i Sandarne kan berättas att där finns två avdelningar med 40 barn per avdelning. Dessutom förekommer även överinskrivning med två barn på en avdelning. Det vore intressant att få veta kommunens förklaring till överinskrivningen. Det måste ändå vara helt tillräckligt med 40 barn per avdelning. Dessutom gäller det här en relativt nybyggd förskola. Det blir risk för endast "förvaring av barn", man kan tolka det som att det är det enda som kommunen haft som mål.

Ingen skugga ska falla på personalen. Den gör verkligen vad den kan under de förutsättningar som kommunen har gett den. All heder åt personalen!

Vissa föräldrars agerande däremot är under all kritik. Hur kan man vara så egoistisk att man faktiskt lämnar sina barn på förskolan med symtom på magsjuka och sedan åker till jobb/hem själva för att jobba/ta igen sig? 48-timmarsregeln finns där av en anledning. Vad är det som är så svårt att förstå med det? Lite mer respekt för andra barn/familjer vore på sin plats, minst sagt.

Är det inte dags att kommunen erkänner felsatsningen på förskolan i Sandarne och backa. Öppna fler förskolor i Sandarne, det finns lokaler som står tomma och bara väntar. Varför inte satsa på en förskola där barnen vistas utomhus mer? Smittorisken minimeras vid uteaktivitet vilket det inte finns lika mycket tid till på nya förskolan. Eller vad beror minskningen av uteaktivitet på annars?

Anhörig

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel