Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Halfvarsson starka OS-besked – tog pallplats i världscupsprinten

Calle Halfvarsson visade fin form i Seefeld.
Det när han spurtade till sig en tredjeplats i sprintfinalen bakom Johannes Hösflot Kläbo och Lucas Chanavat.
I mål var Halfvarsson 97 hundradelar bakom segraren Kläbo.

Annons

Precis som på damsidan var det bara en svensk som tog sig vidare från kvartsfinalerna på herrsidan i Seefeld under lördagens sprint.

Calle Halfvarsson la beslag på andraplatsen i sin kvartsfinal bakom Johannes Hösflot Kläbo medan Karl-Johan Westberg, Karl-Johan Dyvik och Oskar Svensson alla fick packa ihop för dagen redan efter kvartsfinalerna.

För Halfvarsson blev det sedan en tredjeplats i semifinalen bakom Kläbo och fransmannen Lucas Chanavat vilket gjorde att det fanns finalplats i sikte som lucky loser.

En finalplats som Halfvarsson också fick efter att tempot i den andra semifinalen inte var det högsta och Calles tid var aldrig hotad.

I finalen ställdes han mot Kläbo, Chanavat och Federico PEllegrino från sin semifinal samt Emil Iversen och Gleb Retivykh från semifinal två.

Halfvarsson var i det bakre ledet på väg ut ur stadion och tog rygg på ryske Retivykh och precis upp för krönet tog han sig runt hela fältet och var först ut i utförskörningen efter att ingen riktigt velat ta kommandot över loppet. Han blev däremot snabbt omkörd av Kläbo, Chanavat och Pellegrino.

Calle svarade dock starkt på upploppet och spurtade förbi Pellegrino för en tredjeplats.

– Det var jättebra, han var lite snäll i sista stigningen men Calle var snäll och det var bra tror jag för han hamnade inte i strul och kunde ta Pellegrino på upploppet, säger SVT:s expert Anders Blomquist.