Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Häktas för flera grova brott

Polisen tvingades preja bilen av vägen, villaägare vaknade av att en inbrottstjuv stod i sovrummet – nu häktas mannen som misstänks för flera grova brott.

Det var under fredagskvällen den 21 februari som en polispatrull uppmärksammade en personbil som lämnade en, sedan tidigare känd av polisen, adress i Delsbo.

, en 27-årig man, sedan tidigare förekommit hos polisen. Mannen vägrade stanna bilen på polismans tecken och färden gick i riktning mot Ljusdal. Det hela övergick i en biljakt där ytterligare en polispatrull slöt upp.

I höjd med Hybo, cirka fem kilometer öster om Ljusdal, gav vakthavande befäl ett prejningsbeslut för att hindra mannen, som misstänktes vara narkotikapåverkad, från att köra in mot centrum och då vara till större fara för allmänheten.

Efter det att bilen prejats av vägen genomfördes en husrannsakan i bilen. Där fann poliserna misstänkt stöldgods. Mannen greps, fick genomgå en kroppsbesiktning och bilen togs i beslag.

Senare under natten mot lördagen, och ytterligare en gång senare, genomfördes ett par husrannsakningar på den adress där mannen ska ha vistats. Där fann polisen narkotika.

Mannen satt anhållen hos polisen i Hudiksvall och misstänktes för narkotikabrott, häleri, rattfylleri, grov vårdslöshet i trafik, grov olovlig körning och för att inte ha stannat på polismans tecken.

Senare släpptes mannen på fri fot, men det tog inte lång tid innan polisen fick anledning att återkomma till samme man.

mars vaknade en villaägare i Nordsjö, Järvsö, av att en okänd man stod i dennes sovrum.

Den 27-årige mannen hade gått in i det olåsta huset och rört sig mellan rummen. När ägaren och sonen vaknade uppstod handgemäng.

27-åringen ska då ha hotat husägaren till livet, men skrämdes sedan iväg. Med sig från platsen tog mannen en påse med nycklar och diverse annat stöldgods som han misstänks ha samlat på sig inne i huset.

Polis larmades och en hundpatrull från Bollnäs åkte ut till platsen för att spana. Hunden fick upp spår vid bostaden och bara cirka 250 meter från platsen kunde mannen gripas och misstänktes för hemfridsbrott, grov stöld och olaga hot.

Under måndagen hölls häktesförhandlingar mot mannen. Åklagaren ansåg att det fanns en risk att mannen fortsatte sin brottslighet om han försattes på fri fot och yrkade därför på att 27-åringen skulle häktas. Hudiksvalls tingsrätt gick på åklagarens linje och mannen häktades på sannolika skäl misstänkt för bland annat häleri, hemfridsbrott, grov stöld och olaga hot.