Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Häktad utköpt från Annonskraft

Per Nygren och hans Nygren Invest är inte längre delägare i Annonskrafts ägarbolag Annonskraft Holding AB.

– Om en man i styrelsen är misstänkt för något kriminellt måste vi vidta åtgärder, säger Lasse Isaksson.

Annons

När Ljusdalsföretagaren Per Nygren anhölls på söndagen agerade styrelsen för hans bolag Nygren Invest snabbt och sålde bolaget Annonskraft Holding AB som äger 75 procent av Annonskraft i Ljusdal.

Bakom köpet står Ljusdalsföretagaren Lasse Isaksson med sitt företag Wiscall AB.

– De anställdas väl och ve ligger i fokus, säger han.

För de 20-talet anställda på Annonskraft i Ljusdal och Stockholm ser läget alltså ljust ut. Det trots att Annonskraft Holding AB:s köp av Annonskraft delvis misstänks ha finansierats med pengar som förskingrats från Handelsbanken.

– Det här påverkar inte oss kortsiktigt. Om en delägare av en eller annan anledning kliver av påverkar inte företaget, säger Roger Nilsson, vd Annonskraft.

Enligt Peter Sederowsky, tidigare juridiskt ombud för Nygren Invest, finns flera spekulanter till bolagen som ingår i Nygren Invest-sfären och han är hoppfull till att verksamheterna ska kunna fortsätta. Vilka bolag som är hotade vill han inte säga.