Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hajos mål räckte inte

Första semifinalen mellan Pixbo och Falun blev rafflande – och bjöd på ett "Alftamål".

Inget vidare tempo eller slutspelsnerv, åtminstone inte i de två första perioderna.

Men desto mer dramatik när Pixbo vann (i sudden) den första semifinalen hemma mot Falun.

Ciya Hajo gjorde 2–1 för Falun, men det räckte inte inför blygsamma 741 åskådare i Lisebergshallen.

– Nä, det blev lite för stillastående, och vi föll liksom in i deras tempo. Det blev mest att vi rullade boll, säger Alftaexporten Ciya Hajo, som gjorde en kämpastark insats i tredjekedjan.

– Det var väl hyfsat, gjorde väl det jag kan göra. Och jag var inte inne på något mål bakåt åtminstone. Men vi producerar ju inte särskilt mycket framåt heller, det är väl därför vi får sitta en del, säger Ciya Hajo – som ändå kom med i målprotokollet den här gången.

Det var på en snabb spelvändning i slutet av andra perioden som han drog från vänsterkanten, inte särskilt hårt men desto mer välplacerat.

– Vi vet att deras målvakt är lite svag på låga skott, och det var ju bättre att skjuta lite lösare och träffa mål än att bara dra på och bomma.

Hemmalaget hade en snabb replik på Hajos ledningsmål, kvitteringen kom bara minuten senare.

I en betydligt mer fartfylld och chansrik tredje period var Pixbo snäppet hetare än Falun, som hela tiden fick jobba sig tillbaka ur underlägen.

Det såg också lovande ut för de regerande mästarna när Alexander Galante Carlström drog in 4–4 med ett mycket snyggt skott i krysset.

Men väl i sudden tog Pixbo befälet direkt, kanske inte så märkligt med tanke på det självförtroende laget byggt upp.

Det här var nämligen Pixbos fjärde förlängningsseger av fem möjliga i SM-slutspelet. Den femte, en av kvartsfinalmatcherna mot Helsingborg, vanns efter straffar.

Och det tog bara en dryg minut innan skarpskytten Martin Östholm, lite väl enkelt, kunde smälla in segermålet.

Patrik Malmström, landslagsstjärnan från Alfta, hade flera fina lägen för Pixbo – men varken det rätta flytet eller bästa skärpan den här gången.

Nu går matchserien vidare med två raka i FaluKuriren Arena på lördag och (tv-sänd) söndag.

– Då ska vi vara mer bestämda, driva matchen i vårt tempo, lovar Ciya Hajo.

Och Faluns tränare Thomas Brottman kan bara hålla med.

– Det är en inställningsfråga. När vi spelmässigt får till rullet så har Pixbo problem och förhoppningsvis kan vi även få till lite fler spelvändningar. Det känns som att vi har hyfsad koll på Pixbo och att det är upp till oss själva.

Pixbos lagkapten, och matchvinnare, Martin Östholm vet att det är en lång väg kvar till en SM-final.

– Det är klart att helgens matcher i Falun är väldigt viktiga för fortsättningen. En sak lär stå klar – Falun kommer inte att underskatta oss. Vi ska verkligen ge dem tuffa matcher, säger Östholm till Göteborgs-Posten.