Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hajos häftigaste stund

Det var härligt att vinna ett första SM-guld. Och ännu häftigare att andra raka.

– Så känns det, nu krävdes ju så mycket mer, säger Alftakämpen Ciya Hajo, som fick möjlighet att göra avtryck när Falun vann en dramatisk SM-final mot Storvreta i sudden.

Finaldagen började på bästa sätt för Ciya Hajo, slitvargen som fått begränsad speltid under slutspelet.

Men inför lördagens final ändrade tränare Thomas Brottman taktik.

– Jag blev så himla glad och nästan lite chockad när Brottman berättade att vi skulle rulla runt på tre formationer, och inte bara två. Jag hade annars hoppats att få chansen i box play och om någon inte var på topp. Men nu fick vi också ta plats, berättar en segerrusig Ciya Hajo, medan bussen tillbaka till hotellet väntar utanför Malmö Arena.

Ciya Hajo och hans tredjelina tog inte bara plats, de tog också chansen att visa vägen när Falun tog kommandot i första perioden.

Johannes Larsson satte första målet, Storvreta kunde kvittera innan Hajo klev fram och fixade sin finalpoäng med en assist till 2–1.

– Jag fick en boll på kanten av Casper Backby, och skickade tillbaka den med ett pass framför mål. Och där var Backby på rätt plats. Han är ju bara 16 år och gör mål i en SM-final, det var så jag fick gåshud av det målet, berättar Hajo.

Falun fortsatte att dominera rätt rejält även i andra perioden, stundtals var de konfunderade stjärnorna i Storvreta utspelade.

Och med ledning 4–1 inför tredje perioden fanns egentligen inget som tydde på att Storvreta skulle hitta en väg in i matchen på allvar.

Men den fanns där, och den stavades power play.

Falun har under slutspelet, med just krigaren Ciya Hajo i spetsen, visat upp ett ruggigt starkt box play.

Nu kunde Storvreta starta perioden med en reducering till 2–4, och senare även reducera till 4–5 i power play.

– Nu blev det så fel, båda gångerna missade vi bevakningen på killen i mitten. Det var så onödigt, konstaterar Ciya Hajo, som fick en minst sagt nervig avslutning på en svängig final.

Med bara minuten kvar hade Storvreta vänt, och tagit ledningen med 6–5.

– Men vi vacklade inte där, vi har varit i just den situationen så måpnga gånger förr och vet precis vad vi kan. Jag var övertygad om att vi skulle ta det till förlängning, och att allt skulle avgöras på straffar.

Hajo fick delvis rätt. Med 52 sekunder kvar snirklade Emil Johansson in kvitteringen som gav förlängning.

Men väl där behövde matchvinnaren Alexander Galante Carlström fem minuter på sig att sätta dit returen som fick Faluns rosa supporterklack att brisera av lycka i Malmö Arena.

– Helt otroligt häftigt! Nu ska vi festa hela natten, lovade Ciya Hajo – och hoppade på bussen till banketten.