Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hajo tror på hård final

En energisk spelstil sliter hårt. Därför fick Ciya Hajo vila från sista träning inför lördagens SM-final.

– Sprucket kärl i ljumsken, säger Alftaexporten som ändå spelar när Falun ska försvara sitt guld mot Storvreta.

– Det räknar jag med. Skadan funkar att spela med, och är inget hinder. Det är mest efteråt som det gör rejält ont, säger den 27-årige "krigaren" i tredjelinan, ständigt redo att hoppa in hetluften när det krävs och särskilt i box play.

– Jag tror det kan bli lägen för det, det kan bli en jämn kamp i högt tempo. Då kan det också krävas att vi går runt på lite fler spelare för att orka hela vägen.

Det gjorde IBF Falun när Dalen bjöd starkt motstånd i fjolårets final i Malmö Arena. Mycket tack vare en stark defensiv kunde Falun dra ifrån till seger med 5–2, och ta klubbens första SM-guld i den första finalen.

Fina bilder att ha med sig den här gången.

– Det är en skön känsla att vara här igen, det är ju det här man kämpar för hela säsongen, säger Hajo.

Från den har Falun också bra bilder av matcherna mot just Storvreta. Hemma blev det seger med 7–4, efter rivstart i första perioden, och borta blev det en kämpaseger med 9–7 efter en stark avslutning.

Å andra sidan har Storvreta mer erfarenhet av finalspel, med tre SM-guld på tre försök.

– Klart de har några rutinerade och bra spelare, men jag tycker ändå vi har fler matchvinnare och är ett bättre lag. Det är samtidigt viktigt att vi håller oss på banan, de är starka i power play, säger Ciya Hajo.

Vad blir guldnyckeln för Falun?

– Att vi verkligen ger precis allt hela vägen. Det har visat sig tidigare, att när vi inte gör jobbet fullt ut då kan vi vara riktigt dåliga. Det har vi inte råd med i sådana här matcher, det är så lite som skiljer.

För optimal uppladdning kom Falun till Malmö redan på torsdagen, med flyg från Bromma.

Laget bor på Comfort Hotell, och under fredagen handlade det mest om media och fintrimning av vissa specialspel.

– I dag var det soligt och skönt. Visst finns det en del småskavanker i laget, men det känner ingen av nu. Vi är så redo vi kan vara för en ny guldjakt, säger Ciya Hajo inför karriärens andra stora höjdare.