Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hajo har häng på final

Det blev en söndagsrysare till slut. Men nu har Ciya Hajo och Falun ett litet grepp på Pixbo.

Annons

– Det blir en nyckelmatch på tisdag, säger Hajo, som fick begränsad speltid i helgen.

– Det klart roligare att få spela, men något man får finna sig i när det gäller slutspel. Och nu ville vi köra hårt med bara två formationer, säger Ciya Hajo, som spelade fullt ut och gjorde det bra i den första semifinalen.

– Vi håller starkt defensivt, men producerar för lite framåt. Därför får vi vila också, och det är okej när alla därute kämpar bra.

Några byten blev det ändå för slitvargen från Alfta, särskilt när det handlar om box play är han given på planen.

Det var mer av den varan i lördagens urladdning där Falun öste på till storseger med 8–2.

– En enkel resa, Pixbo verkade lite trötta där, säger Hajo.

Alftasonen Patrik Malmström hade ändå en del krut, och höll lite liv i matchen med sina två mål.

– Men det var en dålig insats, vi kom inte alls upp i nivå. Vi ändrade om i laget till söndagen, och sökte lite mer obekväma ytor. Men tappar nästan matchen i första perioden, säger Patrik Malmström.

I söndagens tredje semifinal dundrade Falun fram till ledning med 4–0, och Ciya Hajo fick några byten i förstakedjan när Jonas Svahn fick behandling för en sargad fot.

– Det är tufft att bara kliva in sådär, det var stumma ben rätt snabbt, säger Hajo.

Pixbo vaknade till slut, och hittade en ny växel i tredje perioden. Med tre mål inom loppet av fyra minuter var det kvitterat till 4–4.

– Vi blev lite bekväma, lite för passiva och tappade skärpan. Pixbo är också väldigt bra när de får rulla boll, konstaterar Hajo.

I förlängningen hade Falun lite flyt till slut. Pixbo bommade några bra lägen innan måltjuven Alexander Galante Carlström kunde avgöra, och ge Falun ledningen med 2–1 i matcher inför tisdagens fjärde semifinal i Lisebergshallen.

– Möjligen finns lite större chans att tredjelinan får mer speltid där, men det beror också på hur de andra sköter sig. Vore bra skönt med en seger och en chans att avgöra hemma, säger Ciya Hajo.

Patrik Malmström, den gamla kompisen från Alfta, hoppas på att hitta bästa formen igen.

– Jag har inte alls kommit till samma lägen som in serien, det är kanske lite tuffare bevakning nu också. Men jag behöver snäppa upp lite, och ska försöka leta lite andra ytor.

.