Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hagmyren kan bli unik

Nu intensifieras arbetet med att bygga en längre travbanan på Hagmyren. I går besökte Svensk travsports generalsekreterare Ulf Hörnberg och Hagmyrens sportschef Johan Lindberg Hudiksvalls kommunstyrelse.

Annons

Det var för ganska precis ett år sedan som man först började prata om att förlänga Hagmyrens bana, från 1 000 meter, till 1 400 meter.

Nu har arbetet intensifierats för att kunna göra Hagmyren till en unik travbanan. I dagsläget finns det ingen 1 400-meterbanan i Sverige, ja, inte ens i hela norden.

– En sån bana skulle behövas i svensk travsport. Bland annat för att utöka mångfalden för hur en travbana kan se ut, säger Johan Lindberg.

Ulf Hörnberg säger att man från Svensk travsport tycker konceptet låter väldigt spännande. De kommer att hålla ögonen på vad som händer, och välkomnar utvecklingen av banan.

Från Hagmyren har man tillsatt två arbetsgrupper. En som ska utreda de sportsliga konsekvenserna, och en som ska utreda finansieringsbiten.

Någon tidsplan kan dock Lindberg inte lämna.

– Vi måste göra ett ordentligt förarbete, för det handlar om stora pengar, så det mesta handlar om finansieringen. Därför är en tidsplan svårt att sätta upp, men låt oss drömma lite. Då skulle jag drömma om att vi till säsongspremiären 2014 har en längre banan i Hudiksvall.

Mer läsning

Annons