Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hägglund: "Något säger mig att 500-gränsen nås nästa gång, det är de värda"

Det känns som om det varje år är ett lag från Hälsingland som provar lyckan i divsion 1. Alltid med samma dystra resultat. Men jag tror vi får se något helt annat den här sommaren...

Jag ska inte säga att jag slaviskt har följt Ljusdals försäsong. Och jag såg inte särskilt mycket av dem förra året heller.

Men det jag sett av dem i serien, hemmamatcherna mot Brommapojkarna och Gamla Upsala, har fått igång pulsen. Och det ska jag villigt erkänna – den brukar ha svårt att ticka igång efter en intensiv bandysäsong.

Men Ljusdals damlag har något som gör det lätt att tycka om dem. Och det är nog också den detaljen som kommer locka ljusdalingarna till tältet vid Älvvallen i samma skaror som hittills.

Jag pratar om energi. Kryddat med en stor dos av vasst fotbollskunnande.

Kampen som laget bjöd på i söndagens möte med fjolårets topplag Gamla Upsala värmde de 483 (!) personer som såg matchen.

TV: Nyförvärvet om glädjen att spela för Ljusdal

Matilda Wennberg slet som ett djur på mitten, backlinjen höll fortet tillsammans med Linnéa Jonsson, seriens kanske hårdaste målvakt, och när slutet började närma sig så visade spetskvaliteten upp sig i form av Victoria Forss och Sanna Singeul.

Men ska vi vara ärliga så var Gamla Upsala ett bättre fotbollslag på många plan. Stundtals så parkerade de i något som liknade ett fotbollens powerplay utanför Ljusdals straffområde – och hemmaspelarna fick springa och springa och springa.

Men någonstans mitt i den där pressen hemmalaget stod under visade sig också den moral som Ljusdal av modell 2016 har.

LÄS MER: Obesegrat efter tre omgångar – knäckte topplaget

En inställning att slita som djur för varje meter och för varandra.

Jag pratade med Victoria Forss om det här efter mötet med Gamla Upsala och nyförvärvet från Mohed kunde inte nog understryka hur viktig sammanhållningen i truppen är.

Hon avslöjade också, mitti vårt snack, att de flesta i laget nog var lite rädda för Linnéa Jonsson på träningarna.

"Hon är helt orädd, och stenhård i närkamperna. Sen är hon olik en del dammålvakter eftersom hon kan hänga under ribban och tippa undan bollar".

Där har ni en till ingrediens som talar för att Ljusdal kan bli säsongen skrällgäng i division 1. En målvakt som sticker ut och kan avgöra matcher ger både bonuspoäng under en lång serie – och trygghet till backlinjen att spela aggressivt.

Efter två hemmamatcher snittar Ljusdal 456 åskådare – lika många som ortens bandylag gjorde i vintras.

Något säger mig att 500-gränsen nås nästa gång, det är de värda...