Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hägglund: Att lyssna på Crowns sänder fel signaler till de som ska bära Modo Hockey

Crowns KHL-planer slutade med att i stort sett att alla på sociala medier slog knut på sig själva för att driva med det här projektet.
Det var alltså en presskonferens som var så snurrig så att den bland annat jämfördes med en Monty Python-sketch.
Men själva utförandet av presskonferensen var inte det som oroade mest och den var egentligen inget att skratta åt.

Som sagt, det var en episk presskonferens där en grupp företrädare för ett svenskt KHL-projekt kallade till presskonferens och precis allt som kunde gå fel gick fel. En samlad presskår tog fram den stora motorsågen (med några få undantag, som den briljante Daniel Enestubbe på Smålandsposten) och på sociala medier drevs det lika hårt med Leif R Carlsson som med Liberalernas nya logga, och det vill inte säga lite.

Själv har jag varit ledig några dagar och det behövdes för att samla intrycken.

Det var ingen bra presskonferens, det var några herrar som väldigt naivt och helt utan medial vana mötte ett mediedrev, försökte vara öppna och ärliga, men de hade väldigt lite fakta, bakgrund och konkret information och naturligtvis blev de uppätna och utskrattade.

Men bakom den snurriga presskonferensen finns det en verklighet och det är att KHL vill in på den svenska marknaden och blir det inte Crowns så kommer säkert några andra att försöka inom en snar framtid.

Det som oroar är att Modo indirekt blev inblandat. Hur, när och varför är det fortfarande frågor kring, men enligt ordförande Tomas Byberg har man valt att i alla fall lyssna på vad det här projektet handlar om. Inget mer än så.

Avgående vd:n Charlotte Gustavsson var lite tydligare då hon på mikrobloggen twitter hamnade i en diskussion och då sade att, enkelt utryckt, det i så fall "bara" handlade att hyra ut Fjällräven Center till Crowns för någon match och därmed skapa intäkter till koncernen.

Här känner jag att det blir ett problem. Modoledningen riskerar att tappa fokus och att man kastar bort tid på ett projekt som verkar vara rena lattjo-lajban-lådan. Men kanske har de ändrat uppfattningen nu efter den oförglömliga presskonferensen i fredags.

Låt Crowns-gänget jobba vidare med sitt projekt, men utan inblandning från Modohåll. Avsluta kontakterna nu och att man lyssnar på som styrelseledamoten Anders Hedberg tycker att det är för många fallgropar i det här projektet, ett projekt som än så lkänge verkar vara en skiss på ritbordet.

Modo måste i stället fokusera på att sälja sin allsvenska produkt till sponsorer och supportrar, bygga upp ett Modo 2.0 och släppa alla andra sidospår, inklusive ett vagt samarbete med KHL. Det sista Modo Hockey behöver nu är en konkurrenssituation på hemmaplan.

Modo är ett allsvenskt nybygge som måste börja med att bygga upp förtroendet hos sina sponsorer och supportrar, det projektet är det absolut viktigaste just nu. Då är det absolut fel att ens antyda att man jobbar på något sidospår, det sänder helt fel signaler till väldigt många Modoiter som fortfarande tror att degraderingen var ett aprilskämt.

SE MER: Tipset till Modo om KHL-projektet: Skulle råda dem backa långt