Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hägg tvåa i Slottssprinten

Niklas Hägg höll gasen i botten i samband med Slottssprinten i Katrineholm i lördags. Facit blev en andraplats, knappt slagen av segraren Ingemar Svensson, Flen.

Annons

Tävlingen hade samlat ett starkt startfält. Nykorade svenska sprintmästaren Ingemar Svensson bar ett visst favoritskap, men utmanades av flera förare – bland andra SMK Hälsinges Niklas Hägg samt Johan Rudengren, Eskilstuna.

De tre nämnda hade från början till slut en hård kamp om förstaplatsen i fyrhjulsdrivna klassen. Rudengren toppade efter tre sträckor av de totalt fyra som skulle köras, men pallade inte riktigt för trycket.

Istället tog alltså Svensson hand om segerpokalen. Han skuggades 1,2 sekunder efter av Niklas Hägg – som vanligt med Christer Carlsson som kartläsare. Johan Rudengren slutade trea, en ynka tiondel efter Hägg. Drygt 13 sekunder därefter följde fjärdeplacerade Kjell Sandberg, Haninge.

Kurt Eliasson