Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hägg tappade SM-ledningen

Rulltårta för Niklas Hägg och segerskumpa för Henrik Flodin.
Ödets lotter föll olika i Röforsloppet i Arboga, årets tredje SM-deltävling i backe för bilar.

Niklas Hägg toppade tabellen i fyrhjulsdrivna rallyklassen med bred marginal inför helgen. Med tabelltvåan Björn Persson från Huddinge på hemmaplan (växellådshaveri i samband med provkörning), såg oddsen onekligen rätt så bra ut.

Men planerna på en framskjuten placering grusades redan i det första åket i lördagens tävling. Niklas sladdade av vägen och rullade på taket med sin Toyota.

Totalt i SM leder nu Patrik Sjöberg, Örnsköldsvik, fem poäng före Niklas.

I supernationella rallycrossklassen knep Lars Svensson en andra plats i lördags, slagen med 23 hundradelar av segrande Christer Nilsson, Sandviken. Henrik Flodin, klubbkollega i SMK Hälsinge och Ilsbo-bo i likhet med Svensson, slutade fyra. 17 hundradelar skilde till andra plats.

Dagen därpå var marginalerna mera på Henriks sida. Nu blev det nämligen seger med sex hundradelar tillgodo på norrmannen Olav Fredriksen, trea dagen innan. Svensson slutade nu fyra (ändå bara 37 hundringar från den översta pallplatsen).

Kurt Eliasson