Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hägg snabbast i Ilsbo

Första deltävlingen av Hälsingeserien 2014 kördes under lördagen i Ilsbo.

Kampen mellan SMK Hälsinges Mattias Hägg och Ilsbo MK:s Patrik Flodin uteblev sedan den sistnämnde inte kom till start på andra sträckan på grund av problem med bromsarna.

Mattias Hägg vann tvåhjulsdrivna klassen för A-förare, 43 sekunder före tvåan i klassen, Ola Axelsson från Västerås. Hägg hade snabbast tid av alla i Monitorrallyt.

– Skönt att damma av gamla "Bettan" igen, men synd att Patrik inte kunde komma och köra andrasträckan, säger Mattias Hägg.

Hägg ledde med 15 sekunder över Flodin efter förstasträckan. Och körde dessutom en ännu snabbare andrasträcka.

– Det kändes mycket bättre på det andra åket och Patrik hade nog fått kämpa rejält för att slå mig, även om han kan köra riktigt snabbt, säger Mattias Hägg.

Monitorrallyt är den första av tio deltävlingar i Hälsingeserien. Nästa helg körs Härjedalsbrickan i Sveg.

– Nu känns det jättebra, men jag vet inte om jag kommer köra hela serien. I Gnarp kommer jag väl åka i alla fall, men jag är osäker på Sveg nästa helg, säger Mattias Hägg som direkt lagt sig i topp.

Monitorrallyt bjöd på bra rally i andra klasser också.

I C-förare, grupp E var Fredrik Basth från SMK Hälsinge snabbast i mål. I den tvåhjulsdrivna klassen för B-förare var det även där SMK Hälsinge i topp när Fredrik Borg vann före Ljusdals Jocke Halvarsson.

Benny Persson från Ljusdal hade andra bästa tid av alla i mål, och med det vann han den fyrhjulsdrivna klassen.

Henrik Palm, Ilsbo, vann C-förare Grf i överlägsen stil.

Från arrangörsklubben Ilsbo var man nöjda med tävlingen.

– Det har rullat på bra, lite småkrångel med klockor och annat som hör till bara, säger tävlingsledaren Johan Burman.